Es constitueix l’assemblea local de la coalició, on s’ha escollit la primera executiva local, formada per onze persones, amb Vicent Marzà com a portaveu.

L’assemblea local de Compromís a Castelló de la Plana ha quedat constituïda avui al Casino Antic a un acte on han assistit vora un centenar de persones afiliades i adherides. La constitució de l’assemblea, que culmina un procés de confluència i treball conjunt, marca un punt decisiu en l’impuls de l’alternativa política real per Castelló i el País Valencià.

Durant l’acte s’ha escollit la primera executiva local de la formació a la capital de la Plana, amb una única candidatura de consens encapçalada per Vicent Marzà com a portaveu, amb Pepe Cueva com a secretari d’Organització, Ali Brancal com a secretària de Política Institucional, Vicent Grau com a secretari de Sectorials, Vicent Enric Sorribes com a secretari de Finances i Vicent Martínez com a secretari de Comunicació. Els vocals seran Inés Escoí, Marcos Campoy, Pablo Grajeda, Ignasi Garcia, Miquel Torres i Aïda Artola. Es configura així una executiva coral amb persones provinents de les diferents sensibilitats presents Compromís.

Tal i com ha afirmat Vicent Marzà durant la seua primera intervenció com a portaveu, “Compromís vol ser l’alternativa necessària per la ciutat de Castelló, perquè la gent de la nostra ciutat mereix una altra forma de fer les coses. Cal atacar directament els problemes de les persones i s’ha demostrat que les receptes actuals, amb retallades en drets socials fruit de la dictadura del deute i l’austericidi, no funcionen i ens porten a l’abisme”.

Pel portaveu local de la coalició, “la democràcia, l’honestedat i la transparència, amb totes les lletres, marcaran la forma de funcionar de Compromís i serà la forma de funcionar de les institucions si la ciutadania decideix enfortir el nostre projecte i plantejar una via diferent al bipartidisme que ens ha portat al desastre actual”.

Vicent Marzà també ha valorat “els ingredients que fan Compromís per Castelló, les persones que formen part del Bloc, Iniciativa, els Verds i adherides directament a Compromís, que són la nostra base del treball als carrers i places i també a l’Ajuntament, amb els regidors Enric Nomdedéu i Ali Brancal. A Compromís, el resultat de la suma és superior a la suma de les parts”. El portaveu local també ha expressat el desig d’afegir molta més gent al projecte: “Som molts, però volem que participen a Compromís moltes més persones, totes les que vulguen canviar la ciutat i el País Valencià i fer entrar aire fresc a l’Ajuntament i la Generalitat, des de la democràcia, la transparència, l’honestedat, l’esquerra, el nacionalisme i l’ecologisme”.

La Coalició Compromís, que es configura com una cooperativa política oberta a la ciutadania, està formada pels militants dels seus partits integrants (Bloc, Iniciativa i Verds) i per totes aquelles persones que han decidit adherir-se de forma independent. Durant els mesos de gener i febrer s’han constituït els òrgans territorials de la coalició, tant a nivell comarcal com local. En total, a la ciutat de Castelló, hi ha un centenar llarg de persones militants i adherides a Compromís. La intenció de l’assemblea local és encetar un procés de creixement per enfortir el projecte.

Podreu trobar fotos de l’acte ací (Fotos d’Adrian Nita).