Compromís per Castelló proposa l’habilitació d’algun espai públic de la ciutat per tal de posar en marxa un alberg de joventut o youth hostel, que permeta facilitar un un tipus de turisme jove que cada vegada té més potencial arreu d’Europa i, d’aquesta manera, donar a conéixer Castelló.

El representant de Compromís per Castelló en el Patronat de Turisme, Roger Mira, ha anunciat avui que “proposarem al Patronat que elabore i pose en marxa un projecte per tal d’habilitar algun edifici públic de la ciutat de Castelló com a alberg de joventut o youth hostel, i així oferir aquesta possibilitat d’allotjament als turistes que vénen a Castelló”.
Roger Mira ha explicat que “actualment, la ciutat de Castelló no disposa de cap alberg pensat per tal de facilitar un tipus de turisme jove que cada vegada compta amb més potencial arreu d’Europa. Aquests albergs, habitualment coneguts com youth hostels, conformen xarxes a través de les quals milers i milers de persones poden visitar espais urbans tot fent servint un allotjament low cost i conéixer, d’aquesta manera, llocs que potser més endavant puguen consolidar-se com a destinacions de vacances”.
Segons el representant de Compromís per Castelló “aquests albergs, doncs, serveixen per tal que gent jove i no tan jove puguen tindre a l’abast poblacions que, d’altra manera, potser mai no coneixerien, i representen, en aquest sentit, una via magnífica per promocionar el turisme no només a curt, sinó a mig i llarg termini”.
Finalment, Roger Mira ha afegit que “aquesta, doncs, és una proposta amb un doble sentit: oferir una via més per visitar la nostra ciutat i, alhora, apostar per donar-la a conéixer a potencials turistes que, una vegada coneguda Castelló, puguen retornar i fins i tot convertir-la en un referent de vacances”.