El representant de Compromís per Castelló en el Consell de Districte Centre ha recordat que l’Ajuntament va perdre la subvenció de 2012, que s’ha desviat part de la partida de la Generalitat cap a les obres del Gaetà Huguet, que la UJI es desmarca del projecte i que els mesos i els anys passen sense que les obres comencen.

El representant de Compromís per Castelló en el Consell de Districte Centre, Ignasi Garcia ha recordat avui que “a data de 30 d’octubre de 2012 se’ns va respondre que l’ús de l’antic edifici d’hisenda seria fer un Centre Cívic amb contingut cultural i social promogut per l’Ajuntament i UJI. Doncs bé, a hores d’ara res d’això no està clar; per una banda, la subvenció de la Generalitat de 250.000 euros de 2012 es va perdre i, a més a més, una part dels diners totals que havien de vindre del Consell s’han desviat al Gaetà Huguet; i d’altra banda, la UJI ha dit públicament que no podrà assumir amb la seua part, perquè no té prou fons i no és una de les seues prioritats. Davant de tot açò, volem saber com afectarà això al projecte i quines són les intencions de l’equip de govern municipal”.
Ignasi Garcia ha explicat que “des del 16 de març d’enguany, i com que no s’han començat les obres vuit mesos des de la signatura del conveni, el Consell té potestat per rescindir-lo en qualsevol moment, com figura a l’articulat. La situació, doncs, és el suficientment confusa com per a que l’equip de govern definisca clarament, amb fets i no només amb paraules, quin ús vol donar-li a aquest edifici i de quina manera i quan pensa tirar aquest projecte endavant. Sense la UJI per compartir despeses, amb una subvenció perduda, una part de la partida desviada i les obres sense començar mentre passen els mesos i els anys, ens preguntem si realment el PP pretén fer alguna cosa o només deixar passar el temps”.
El representant de Compromís per Castelló ha comentat també que “des del nostre Grup fa temps que defensem que, atenent a la conjuntura econòmica general i al fet que en el districte ja hi ha centres dedicats a ús cultural, una bona eixida seria destinar l’edifici a oficines municipals; així, la despesa d’adaptació seria menor i permetria, a més a més, estalviar diners en lloguers per a dependències municipals”.
Finalment, Ignasi Garcia ha afirmat que “volem claredat i actuacions, no només declaracions que van amuntonant-se mentre els recursos econòmics desapareixen i les obres no comencen”.