La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha recordat a l’equip de govern que temes com l’elaboració dels Plans d’emergència dels edificis públics, el Pla director de la bicicleta, el Pla d’adaptació d’itineraris urbans per a persones amb mobilitat reduïda o la campanya de difusió dels Plans de seguretat del Grau continuen sense avançar, malgrat que l’Ajuntament ha acordat tirar-los endavant.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “en comissions informatives hem preguntat per diversos temes que han estat aprovats pel plenari i que, a hores d’ara, continuen sense anar avant. Temes rellevants en seguretat i mobilitat en els quals no sabem si l’equip de govern està treballant o simplement els deixa passar, sense més”.
La regidoria de Compromís per Castelló ha apuntat “l’elaboració dels Plans d’emergència de tots els edificis públics o d’ús públic de la ciutat, així com l’exigència a Conselleria que fera el mateix amb els centres escolars de Castelló. Entenem que aquesta qüestió de seguretat ciutadana és bàsica, i volem saber si s’avança en el tema i de quina manera”.
Ali Brancal ha comentat que “també un aspecte de seguretat ciutadana sobre el que no tenim notícies, malgrat estar aprovat fa mesos en plenari, és el de donar difusió als Plans de seguretat del Grau. Com ja vam comentar en el plenari, uns plans de seguretat sense una difusió adient són uns plans de seguretat ineficients, per això cal, ja, donar aquesta difusió entre associacions i societat civil del Grau”.
Pel que fa a qüestions de mobilitat “hi ha pendent l’elaboració del Pla director de la bicicleta, que ha de regular i fomentar l’ús de la bicicleta en la ciutat, per tal de garantir una mobilitat sostenible coherent i segura. Aquest Pla ha de comptar amb la participació directa de la ciutadania. També cal convertir en realitat el Pla d’adaptació d’itineraris urbans per a les persones amb mobilitat reduïda, moció aprovada al juny de 2012 i del qual encara no sabem res”.
Finalment, Ali Bracal ha conclòs afirmant que “farem seguiment a aquests temes concrets, ja que no pot ser que qüestions importants com aquestes caiguen en l’oblit”.