La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que han presentat una moció per tal d’adaptar l’ordenança d’abocament de residus a les noves normatives mediambientals, per tal de garantir una correcta regulació de les condicions d’abocament d’aigües residuals, la protecció dels recursos naturals, la seguretat de la ciutadania i l’eficiència de la depuració.

Ali Brancal, regidora de Compromís per Castelló ha anunciat que han presentat “una moció per tal d’adaptar l’ordenança d’abocament de residus, per tal d’adaptar-la a les normatives actuals en matèria mediambiental. Aquestes normatives han tingut grans canvis en els darrers anys; l’ordenança municipal actualment en vigor, però, va ser aprovada a gener de 1995, fa divuit anys, i des d’eixe moment la nova normativa europea, estatal i autonòmica en matèries mediambientals ha estat molt nombrosa. Els límits màxims de concentració de determinades substàncies, per exemple, han estat modificada per normatives posteriors”.
Ali Brancal ha explicat que “el procés d’adaptació de l’ordenança ve aconsellat per la necessitat d’assegurar un bon funcionament de les instal·lacions municipals, la correcta conservació de la xarxa general de sanejament així com l’acompliment de la normativa existent en matèria de medi ambient i tractament d’aigües residuals”.
La regidora de Compromís per Castelló ha comentat que “cal adaptar l’ordenança municipal d’abocaments per tal que regule les condicions dels abocaments d’aigües residuals a les xarxes de clavegueram i col·lectors. El model proposat per la Entitat de Sanejament d’aigües pot resultar molt més adequat a la realitat actual que l’ordenança que ara mateix tenim a l’Ajuntament”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “alguns aspectes concrets que demanem que s’han de considerar en l’ordenança són la protecció del medi receptor de les aigües residuals, tot eliminant qualsevol efecte tòxic, tant per a les persones com per als seus recursos naturals i aconseguir els objectius de qualitat dels serveis; la preservació de la integritat i la seguretat de les persones i instal·lacions de clavegueram; i la protecció dels sistemes de depuració d’aigües residuals front a l’entrada de càrregues contaminants superiors a la capacitat de tractament, o que no siguen tractables o que tinguen un efecte perjudicial”.

Podeu consultar la moció punxant punxant ací.