Ali Brancal Mas, com a portaveu adjunta del Grup Municipal BLOC-Compromís, i d’acord amb l’article 83 del Reglament Orgànic del Ple i de les seues Comissions de
l’Ajuntament de Castelló, proposa l’adopció de la següent:

MOCIÓ

Les normatives en matèria mediambiental han tingut grans canvis en els darrers anys. Diferents legislacions de diferents administracions públiques han fet necessari canviar moltes de les normatives i els procediments d’autorització i control dels abocaments de residus.
L’ordenança municipal actualment en vigor va ser aprovada a gener de 1995. Fa divuit anys. La normativa europea, estatal i autonòmica en matèries mediambientals ha segut molt nombrosa. Els límits màxims de concentració de determinades substàncies, per exemple, han estat modificada per normatives posteriors.
El procés d’adaptació de l’ordenança ve aconsellat per la necessitat d’assegurar un bon funcionament de les instal·lacions municipals, la correcta conservació de la xarxa general de sanejament així com l’acompliment de la normativa existent en matèria de medi ambient i tractament d’aigües residuals.
Cal adaptar l’ordenança municipal d’abocaments per tal que regule les condicions dels abocaments d’aigües residuals a les xarxes de clavegueram i col·lectors. El model proposat per la Entitat de Sanejament d’aigües pot resultar molt més adequat a la realitat actual que l’ordenança que ara mateix tenim a l’ajuntament.

En atenció a estes consideracions, i a proposta del Grup Municipal del BLOCCompromís, el Ple de l’Ajuntament de Castelló acorda instar la Junta local de Govern a:

1. Definir les condicions tècniques i sanitàries dels abocaments a la xarxa de sanejament en el terme municipal.

2. Modificar l’ordenança municipal d’abocament de residus per tal d’assegurar una normativa amb les següents característiques:

• Protecció del medi receptor de les aigües residuals, tot eliminant qualsevol efecte tòxic, tant per a les persones com per als seus recursos naturals i aconseguir els objectius de qualitat dels serveis.
• Preservació de la integritat i la seguretat de les persones i instal·lacions de clavegueram.
• Protecció dels sistemes de depuració d’aigües residuals front a l’entrada de càrregues contaminants superiors a la capacitat de tractament, o que no siguen tractables o que tinguen un efecte
perjudicial.

Castelló de la Plana, 23 de maig de 2013.

Ali Brancal Mas
Portaveu adjunta del Grup Municipal del BLOC-Compromís

en Junta de Portaveus
en Junta de Portaveus