La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que plantejarà una sèrie de preguntes en comissions per tal de conèixer amb detall quines actuacions en matèria de formació i promoció de l’ocupació realitza l’Ajuntament i, també, la incidència d’aquestes actuacions en la inserció laboral.

Ali Brancal, regidora de Compromís per Castelló ha anunciat que “després que l’equip de govern anunciara que ja estan prenent tota una sèrie de mesures per a la promoció de l’ocupació juvenil, demanarem en comissió informativa l’informe avaluatiu per escrit de la repercussió de les activitats de promoció de l’ocupació per part la regidoria de joventut a l’any 2012”.

La representant de Compromís ha especificat que “volem còpia de l’anàlisi de dades sobre ocupació en la ciutat que es fa per part de la regidoria de Joventut conjuntament amb la d’Ocupació, amb l’objectiu de detectar nous nínxols d’ocupació, així com informe de la relació existent entre l’oferta formativa i les eixides professionals que ofereix el mercat laboral. Volem saber quin nínxols d’ocupació s’han detectat, i què s’ha fet al respecte”.
Ali Brancal ha comentat que “també demanarem el “llistat del programes de formació i ocupació per a joves que fa l’Ajuntament a través de distintes convocatòries de beques de les diferents administracions, així com el dels programes d’ocupació públic d’interés social sol·licitats el 2012 i el 2013. I, específicament en el tema de formació, quants cursos de formació per a l’ocupació ha organitzat la regidoria de Joventut, així com els resultats efectius en forma d’alumnes que hagen trobat faena”.
Pel que fa a la inserció laboral, la regidora de Compromís ha anunciat que demanarà “quants itineraris d’inserció s’han realitzat el 2012 i quants portem del 2013 i explicació de cada itinerari. A més a més, cal saber quantes empreses s’han creat per l’assessorament d’empreses de la regidoria de joventut en el 2012 i en el 2013, i si continuen en marxa”.
Respecte a l’exclusió social, Ali Brancal preguntarà “si es tenen dades a la regidoria de joventut del nombre de joves en el llindar de la pobresa en la ciutat, i si hi ha alguna situació específica de lluita contra la pobresa dels joves”
Per cloure, Ali Brancal ha afegit que “en definitiva, volem un detall de les actuacions en matèria de foment de l’ocupació juvenil que ja es venen realitzant per part de l’Ajuntament, per tal d’avaluar la seua efectivitat i poder actuar en conseqüència”.