La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha anunciat que el seu Grup presenta al plenari de juny una declaració institucional en la qual proposen que l’Ajuntament demane al Govern Espanyol l’exempció de l’IVA en menjadors escolars i activitats extraescolars, segons contempla la legislació europea.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que “el Ministeri d’Hisenda ha establert que els serveis de menjador i activitats extraescolars es facturaran amb el 21% d’IVA per a l’alumnat major de sis anys i amb el 10% per als menors d’eixa edat, quan la legislació europea permet eximir-los d’aquest impost”.
La representant de Compromís per Castelló ha comentat que “el comissari de Fiscalitat de la Unió Europea considera que com a serveis d’atenció infantil (que inclouen l’atenció dels xiquets en edat preescolar i dels xiquets en edat escolar fora de l’horari lectiu) poden considerar-se la prestació d’un servei que entra en l’àmbit de l’assistència social i de la seguretat social, així com la protecció de la infància i dels joves, la qual cosa permetria considerar-los exempts d’IVA. Aquesta exempció seria especialment important en el moment econòmic actual, i en un aspecte tan important des d’un punt de vista social”.
És per això, segons Ali Brancal, que “Compromís presenta una declaració institucional al plenari d’aquest mes en la qual plantegem que l’Ajuntament demane al Govern d’Espanya que reconega l’exempció fiscal a efectes de l’IVA per als serveis d’atenció infantil en horari extraescolar, com per exemple els menjadors dels col·legis i escoles, ajustant-se a les determinacions de la normativa europea”.
Finalment, la regidora ha afegit que “l’apujada de l’IVA ha afectat molt a tots els sectors socials i productius, amb especial incidència en el sector de la cultura i de l’educació. Amb aquesta reivindicació es pal·liaria aquesta incidència en un sector cabdal per a la cohesió social”.