Ali Brancal: “Demanem que es regule l’ocupació de via pública amb finalitats comercials, i que s’informe als comerciants”.

La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que el seu Grup presenta una moció en aquest sentit, de manera que es regule l’ocupació de via pública amb finalitats comercials i que s’informe com cal als comerciants, per evitar disfuncions i malestesos.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament per Castelló, ha anunciat avui que “hem presentat una moció al plenari de juny per tal d’instar a la Junta Local de Govern a que inicie un procés de regulació de tota aquella ocupació de via pública amb finalitats comercials que actualment no ho estiga de forma clara o genere problemes a la ciutadania”.
La regidora de Compromís per Castelló ha explicat que “la proliferació d’establiments que utilitzen la via pública per a exposar els seus productes fa necessària una regulació clara per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, i tot i que podrien ser d’aplicació alguns aspectes de diferents normatives municipals, açò no es produeix amb l’efectivitat que caldria. Per tal que un ciutadà puga saber si l’ocupació de la via pública amb finalitats comercials al costat de sa casa compleix les normatives, hauria de consultar vàries ordenances. Per tal que un comerciant puga tindre clar, per exemple, que pot afegir una filera de basquets a les que ja té, hauria de disposar de la informació adequada”.
Ali Brancal ha comentat que “hi ha aspectes del dia a dia de la ciutat que reclamen una bona organització i, en moltes ocasions, un millor control per tal que la ciutadania puga percebre que la ciutat funciona bé. Estem parlant d’aspectes com ara fires i mercats que es realitzen al llarg de l’any, ocupacions de via pública per expositors de menjar, o regulació específica dels metres de voreres a ocupar. Altres qüestions com assenyalar al terra els espais autoritzats, exhibir autoritzacions, etc., són altres aspectes que cal aclarir a quins establiments s’han d’exigir. En moltes ocasions, algunes instal·lacions obstaculitzen la circulació de vianants i persones amb mobilitat reduïda. Caldria, també, definir i fer complir els metres ocupables”.
La regidora de Compromís ha comentat que “en el cas d’establiments dedicats a la venda d’alimentació i fruiteries, l’ocupació de via pública que es realitzarà mitjançant expositors, hauria de comptar amb l’informe favorable dels serveis tècnics pel que fa a les seues característiques i dimensions, cosa que ara no passa. Cal garantir que els materials emprats no suposen un perill per als vianants, sense vores perilloses”.
Ali Brancal ha afegit que “ara mateix, segons ens indiquen les respostes en diferents comissions i reunions municipals, ocupacions de via pública tan importants com la Fira Alternativa i la Medieval, o algunes de les fires que es realitzen pel centre de la ciutat, semblen fora de tota regulació, o en tenen una especial, no pública. Les campanyes de promoció del comerç, que tan bons resultats estan donant, caldria també que tingueren regulació”.
Finalment, la regidora de Compromís ha conclòs afirmant que “també demanem instar a la Junta Local de Govern a iniciar una campanya d’inspecció i informació a tots els establiments que utilitzen la via pública en les seues activitats comercial per tal que aquestes puguen complir aquesta regulació i totes les que hi haja”.

Arxivat en: Comerç, Serveis públics i manteniment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *