Enric Nomdedéu ha lamentat que el PP no estiga del costat de la ciència i dels dictàmens de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i també que no considere prioritari demanar exempcions d’IVA per a les activitats extraescolars i els menjadors escolars.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha manifestat que “el PP, en la Junta de Portaveus d’avui, ha fet servir el dret de qualsevol grup a vetar declaracions institucionals per tal d’evitar que dues declaracions de Compromís arriben al plenari: la d’adhesió a les Normes de Castelló i la que reclama la baixada de l’IVA per a les activitats extraescolars”.
Respecte a la declaració per tal que l’Ajuntament s’adherisca a les Normes de Castelló, “el PP, en Junta de Portaveus, ha vetat la declaració institucional de Compromís, que pretenia demanar al Grup Popular a les Corts la retirada de la PNL que manté que el valencià és iber sense solució de continuïtat”.
Enric Nomdedéu qualifica de “llàstima, el PP local es nega a donar suport a les Normes de Castelló, a la ciència en definitiva. És més, es desdiu de la seua posició històrica que els singularitzava dins d’un partit instal·lat en la bestiesa filològica. Entenem, doncs, que el PP de Castelló està d’acord amb les barbaritats que planteja el Grup del PP a les Corts”.
Respecte a la declaració sobre la baixada de l’IVA per als menjadors i les activitats extraescolars “representa perdre una oportunitat de reclamar el que des de la Unió Europea es planteja, és a dir, exempcions d’IVA per als serveis d’atenció infantil en horari extraescolar, com per exemple els menjadors de les escoles. Aquesta mesura tindria un efecte social ben important, però el PP no la considera prioritària”.