Enric Nomdedéu: “S’aprovarà una bonificació del 95% de l’IBI per a les activitats socials, culturals o de foment del treball”.

Enric Nomdedéu ha anunciat que en el plenari de demà s’aprovarà per unanimitat la moció de Compromís, de manera que es regularà la bonificació del 95% de l’IBI per a activitats econòmiques que siguen declarades d’especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment del treball.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha anunciat que “en el plenari de demà s’aprovarà per unanimitat una moció de Compromís per Castelló a través de la qual l’Ajuntament adaptarà l’ordenança fiscal de l’IBI les noves bonificacions permeses per la llei, i poden ser del 95% per als immobles en els quals es desenvolupen activitats declarades d’especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstancies socials, històric artístiques o de foment de treball”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “la Llei 16/2012 de 27 de desembre per la qual s’adopten diverses mesures tributàries dirigides a la consolidació de finances públiques i a l’impuls de l’activitat econòmica, publicada al BOE en data 28 de desembre i amb vigència des de l’1 de gener de 2013, introdueix la possibilitat que els ajuntaments, mitjançant ordenança, puguen regular una bonificació de fins al 95 per cent de la quota íntegra de l’impost a favor d’immobles en els quals es desenvolupen aquesta classe d’activitats”.
El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament ha afegit que “segons figura en la moció, els tècnics municipals hauran de determinar quins usos seran susceptibles de rebre aquesta bonificació, sempre dins d’allò que marca la llei. A més a més, els Grups Municipals també podran fer propostes en aquest sentit, de manera que Castelló puga aprofitar al màxim aquests avantatges que ofereix el nou text legal”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “des de Compromís entenem que cal promoure i ajudar aquelles entitats de caire social que realitzen la seua tasca a la ciutat i que d’aquesta es puga beneficiar la ciutadania en general i en especial la que no disposa de recursos propis. De la mateixa manera, empreses i entitats amb caire social que avui s’implanten en la nostra localitat, podrien beneficiar-se d’una bonificació de fins al 95% de la quota de l’IBI si així ho considera la corporació municipal en acord plenari. Per la mateixa raó, aquelles empreses culturals que ara mateix estan sofrint un IVA al 21% que amenaça en acabar amb la nostra cultura, també podrien sortir beneficiades”.

Arxivat en: Benestar Social i Ocupació, Hisenda, pressupostos i inversions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *