La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha lamentat que en el darrer plenari el PP votara en contra d’iniciar un procés de regulació de tota aquella ocupació de via pública amb finalitats comercials que actualment no ho estiga de forma clara o genere problemes a la ciutadania”.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament per Castelló, ha lamentat avui “la negativa del PP a regular clarament l’ocupació de via pública amb finalitats comercials, segons vam plantejar en una moció”.
La regidora de Compromís per Castelló ha explicat que “la proliferació d’establiments que utilitzen la via pública per a exposar els seus productes fa necessària una regulació clara per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, i tot i que podrien ser d’aplicació alguns aspectes de diferents normatives municipals, açò no es produeix amb l’efectivitat que caldria. Per tal que un ciutadà puga saber si l’ocupació de la via pública amb finalitats comercials al costat de sa casa compleix les normatives, hauria de consultar vàries ordenances. Per tal que un comerciant puga tindre clar, per exemple, que pot afegir una filera de basquets a les que ja té, hauria de disposar de la informació adequada. Això, a hores d’ara, no passa, i el PP s’ha negat a aclarir la situació”.
Ali Brancal ha comentat que “aspectes com ara fires i mercats que es realitzen al llarg de l’any, ocupacions de via pública per expositors de menjar, o regulació específica dels metres de voreres a ocupar, no estan correctament regulats i, de vegades, la ciutadania i els propis comerciants no saben a què atendre’s. Altres qüestions com assenyalar al terra els espais autoritzats, exhibir autoritzacions, etc., són altres aspectes que cal aclarir a quins establiments s’han d’exigir; en moltes ocasions, algunes instal·lacions obstaculitzen la circulació de vianants i persones amb mobilitat reduïda”.
Finalment, la regidora de Compromís ha conclòs afirmant que “el PP també s’ha negat, segons plantejàvem en la nostra moció a iniciar una campanya d’inspecció i informació a tots els establiments que utilitzen la via pública en les seues activitats comercial per tal que aquestes puguen complir aquesta regulació i totes les que hi haja”.