La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha comentat temes relatius a serveis socials, a ocupació, a subvencions per a la compra de llibres, a salubritat en el Grau i a ocupació de via pública.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat que en comissions informatives ha preguntat per “les subvencions concedides per part de Conselleria per a les escoles taller i per als tallers d’ocupació. Les quantitats són les següents: per Escoles Taller 187.194 € (any 2011), 525.801 € (any 2012) i 266.854 € (any 2013); i pels tallers d’ocupació, 301.430 € (2011), 305.988 € (2012) i 0 € (2013),. Volem saber com valora l’equip de govern la disminució de les subvencions, així com la quantitat cobrada i les previsions de cobrament”. També respecte a Serveis Socials, Ali Brancal ha demanat “campanyes informatives a la població afectada pel Decret del Consell que estableix preus públics en l’àmbit dels serveis socials”.
Sobre ajudes per a la compra de llibres, “volem saber a què obeeix el fet que dels 20.807 € demanats a Conselleria per a compra de llibres, només s’hagen concedit 8.392€, una quantitat molt inferior”.
Respecte a les queixes veïnals, en la zona del Grau, per l’excessiva proliferació de mosquits, traslladades a comissió per Compromís, Ali Brancal ha explicat que “l’equip de govern ens passarà un informe de totes les actuacions relatives a eixa zona. També l’hem demanat respecte als bassals que es formen al voltant de la rotonda del Camí de la Plana amb Lledó”.
Finalment, la regidora de Compromís ha comentat que “se’ns ha informat en comissió, després de molt de temps de demanar-ho, que actualment només hi ha dues fruiteries a Castelló que liquiden la corresponent taxa d’ocupació de via pública pels expositors que tenen al carrer. Això sí, no se’ns diu, malgrat que fa mesos que ho demanem, quantes sancions s’han posat al respecte. Sense que tinguem cap interés en que se sancione ningú, allò cert és que no té cap sentit tindre unes ordenances i no complir-les, o només fer-les complir quan es vol, o respecte a qui es vol, com fa el PP”.