El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat avui que l’opacitat de l’equip de govern amb la documentació, i algunes qüestions difícils d’entendre en els plecs de condicions fan que el procés del nou PGOU comence amb mal peu.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “el procés del PGOU comença molt malament: de moment, tot i haver demanat documentació en les comissions informatives, encara no hem vist ni un document, en una mostra més de la nul·la transparència i voluntat d’acords del PP”.
El representant de Compromís també ha comentat que “a més a més, hem detectat en el BOP certes qüestions que no acabem de veure clares. En primer lloc, en els plecs del concurs, quan es marquen els criteris per a l’adjudicació del contracte, únicament es valoren els mèrits acadèmics dels professionals, mentre que no es valora per a res l’experiència en el tipus de treball que s’adjudica, com ara estudis de paisatge, ordenació del territori o planejament urbanístic. Entenem que l’experiència hauria de ser tinguda en compte, com a mínim valorada, i no només centrar-se en la preparació teòrica dels equips”.
Enric Nomdedéu ha afegit que “tampoc entenem que s’haja deixat fora de les titulacions que poden ser valorades en els equips de les empreses que opten al contracte els estudis, per exemple, de biòleg, o d’enginyer en geodèsia i cartografia, que també podrien apuntar punts de vista vàlids i necessaris en un PGOU d’una ciutat com Castelló”.
Finalment el regidor de Compromís ha conclòs afirmant que “opac i restrictiu, així comença el procés per al nou PGOU de Castelló”.