El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que el Grup Municipal ha presentat una declaració institucional per al plenari d’aquest dijous en la qual es proposa rebutjar aquest avantprojecte de llei, per considerar que representa un atac frontal als drets de la ciutadania.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “el nostre Grup Municipal ha presentat una declaració insitucional per al proper plenari en la qual es manifesta el rebuig a l’Avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana per suposar un atac a drets fonamentals de la ciutadania”.
Vicent Marzà ha comentat que “la greu situació econòmica ha acabat sent la justificació per a retallar drets socials i laborals. L’ inicial deute bancari, ocasionat per una mala gestió dels governants i dirigents, ara afecta la sanitat, l’educació, els dependents, els menors amb problemes, els més desafavorits i s’ha estés a altres capes de població que fins ara estaven en condicions econòmiques bones. Això fa que el descontent de la ciutadania s’estiga incrementant considerablement i es puga preveure que les manifestacions públiques per fer visible aquest descontent no sols és mantinguen, sinó més aviat s’incrementen. Davant d’aquesta circumstància, el govern pretén aprovar el projecte de la nova “Llei de Seguretat Ciutadana”, que introdueix mesures restrictives de l’ exercici de la protesta o manifestació i endureix les penes, fins i tot reduint les garanties judicials de defensa demostrant que la seua única finalitat és emmordassar la societat i intentar impedir l’ expressió del rebuig a la seua política”.
El representant de Compromís per Castelló ha comentat que “la legalitat vigent ja estableix un marc normatiu suficient per garantir el correcte desenvolupament de les manifestacions i concentracions públiques ciutadanes de rebuig a fets, decisions o actes de qualsevol àmbit públic i privat. I que el procediment sancionador establert per via administrativa i judicial ja preveu de forma adequada els diversos supòsits i en quanties elevades per a la situació econòmica que estem vivint. De fet, fins i tot el comissari de Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muiznieks, s’ha referit a l’ esborrany de la Llei de Seguretat Ciutadana com “altament problemàtica”, i és manifesta dubtes sobre “si són necessàries aquestes restriccions en una Societat democràtica” per mantindre l’ ordre públic, i sobre com evitar ” interferir massa en la llibertat de reunió””.