El representant de Compromís per Castelló en Castelló per la Llengua ha lamentat que el PP vetara una declaració institucional en la qual es plantejava donar suport al comunicat de la Fundació Huguet; aquest comunicat considerava el tancament de RTVV com “un perjudici molt greu per al conreu del valencià”.

El representant de Compromís en Castelló per la Llengua, Ignasi Garcia, ha lamentat “que el PP vetara que l’Ajuntament fera seu el comunicat de la Fundació Huguet sobre el tancament de RTVV, i que ho fera en les dates que commemoràvem la signatura de les Normes de Castelló”.
Ignasi Garcia ha recordat que “Compromís va presentar una declaració institucional al darrer plenari en la qual plantejàvem que el consistori subscriguera el que va acordar sobre RTVV la Fundació Huguet, de la qual forma part l’Ajuntament i que és presidida per l’alcalde de Castelló. En el comunicat emés per la Fundació Huguet es considerava el tancament de RTVV com un perjudici molt greu per al conreu del valencià, i manifestava la necessitat de l’existència de mitjans audiovisuals públics per a la continuïtat i el ple social de la llengua”.
El representant de Compromís ha comentat que “una vegada més, el PP mostra el seu nul interés en l’ús social del valencià, ja que ni tan sols és capaç de subscriure allò que s’aprova en una Fundació on l’alcalde és membre nat. Des de Compromís entenem que aquesta postura, emesa per una Fundació a l’arrelament històric de la Huguet, i sobre una qüestió tan rellevant per a la nostra societat, llengua i cultura com és el tancament de RTVV, hauria de ser subscrita per l’Ajuntament. Però el PP la va vetar, fet especialment significatiu tenint en compte, a més a més, que en aquestes dates es commemorava la signatura de les Normes de Castelló”.