El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha explicat que el seu Grup planteja al plenari la reclamació del deute històric de l’Estat Espanyol cap al País Valencià, així com la retirada de la Llei de seguretat privada, la qual representa de facto una privatització de la seguretat pública.

El portaveu de Compromís per Castelló a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “hem presentat dues declaracions institucionals més per a que siguen aprovades en el plenari d’aquest dijous: una reclamant el deute històric que manté l’Estat Espanyol amb el País Valencià, i l’altra mostrant el nostre rebuig l’avantprojecte de llei de seguretat privada”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “en la declaració sobre el deute, plantegem que el Consell reclamen legislativament els 13.449 milions d’euros, en concepte de Deute Històric de l’Estat Espanyol cap al País Valencià acumulat per l’infrafinançament autonòmic durant el període 2002-2012. En aquest sentit, demanem que per a la reclamació d’aquest deute es cree una Comissió mixta Consell-Corts Valencianes integrada pel Conseller d’Hisenda i un representant de cada Grup Parlamentari de les Corts”.
El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha explicat que “en una altra declaració institucional, demanem la retirada de la Llei de Seguretat Privada de la tramitació parlamentària. En aquest sentit, entenem que les funcions de seguretat ciutadana han de continuar sent competència exclusiva de les forces de seguretat públiques, i per això ens oposem a una llei que obri les portes a la una privatització, de facto, de la seguretat pública”.