El coordinador de la sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló, Jordi Tàrrega, ha recordat que el Grup Municipal de Compromís va presentar una declaració institucional per reclamar que no es tanquen unitats educatives i que, cas d’eliminar-ne, que siga suprimint concerts amb els centres privats.

El coordinador de la sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló, Jordi Tàrrega, ha explicat avui que “a Compromís treballem des baix cap a dalt, per això hem posat en marxa un seguit de sectorials, entre les quals hi ha la socioeducativa. En la darrera reunió d’aquesta sectorial, vam apuntar algunes línies bàsiques del que ha de ser l’ensenyament a la nostra ciutat”.

Jordi Tàrrega ha explicat que “ens trobem davant un punt d’inflexió demogràfic, degut a l’emigració i a la baixada de la natalitat provocades per la crisi. No té, doncs, cap sentit fer supressions d’unitats només a causa de la baixada en un únic curs escolar. Aquest punt d’inflexió, coincideix amb l’augment de ràtio imposada per la Conselleria”.

Segons la sectorial socioeducativa de Compromís, “sense reduir la inversió, s’hauria d’aprofitar la baixada demogràfica per a millorar la qualitat de l’educació pública amb baixades de la ràtio d’alumnes per classe”.
Jordi Tàrrega també ha apuntat que “si cal fer supressions, per a Compromís està clar que allò que s’ha de fer és eliminar concerts amb els centres privats, i mai suprimir línies de centres públics”.
El coordinador de la sectorial socioeducativa ha afegit que “l’arranjament escolar anunciat abans del període de preinscripció anirà en detriment de les escoles que suposadament van a patir una reducció perquè els pares poden desistir de demanar aquests centres davant un futur incert. Així, doncs, es condiciona la matrícula i es penalitza a centres públics”.
Finalment, Jordi Tàrrega ha recordat que “en aquesta línia, el nostre Grup Municipal va presentar una declaració institucional al plenari de demà, per reclamar a la Conselleria que no tancara unitats públiques i que, en tot cas, es reduiren els concerts amb la privada. El PP, però, la va vetar, de manera que no es debatrà al plenari”.