La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que per part de l’equip de govern es va afirmar, en la darrera reunió del Grup de Treball d’Ordenances i Reglaments, que no s’avançaria en la redacció de l’ordenança fins no tindre aprovada la licitació a una empresa concessionària.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “en la darrera reunió del Grup de Treball d’Ordenances i Reglaments, i davant les preguntes sobre quan han de acabar-se els tràmits administratius, la resposta per part dels responsables va estar que, donat que la primera licitació sobre el transport adaptat va quedar deserta, per “prudència” s’esperarien a tindre primer la licitació aprovada per vore què s’incloïa en l’ordenança”.
Ali Brancal ha comentat que “a més a més d’haver demant eixa resposta per escrit, farem constar la nostra protesta pel fet que siga una empresa licitadora la que condicione el redactat de l’ordenança. Una vegada més l’equip de govern del PP està més pendent d’afavorir les empreses que les persones. En este cas, supeditarà les necessitats d’atenció de les persones usuàries del transport adaptat a la voluntat de l’empresa que vulga fer-se càrrec”.
La regidora ha afirmat que “ens sembla inacceptable que no avance l’ordenança fins no saber les condicions que una hipotètica empresa que vulga licitar per a gestionar el transport adaptat. A Castelló, dins de Participació Ciutadana hi ha un grup que revisa els reglaments i les ordenances. Es fan suggeriments i després es passa a aprovació plenària, prèvia supervisió dels tècnics municipals. No haurien de ser les empreses les que dicten les ordenances, sinó la ciutadania a través de la participació i els grups municipals com a representants d’aquesta ciutadania”.