La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que el seu Grup presenta una moció per realitzar seguiment trimestral a les mocions i declaracions aprovades pel plenari, i evitar així la manca d’informació i els incompliments per part de l’equip de govern.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “hem comprovat com moltes de les mocions presentades pels diferents grups de l’oposició, aprovades per la majoria del plenari, no suposen que es porten a la pràctica en un termini raonable de temps els acords que inclouen. En la nostra opinió, prendre en consideració una moció i per tant aprovar-la en plenari ha d’equivaldre a adquirir un clar compromís per materialitzar allò acordat; malauradament, constatem que açò, en moltes ocasions, no es compleix. De fet, és una realitat que, a dia d’avui, poc s’ha fet o res sabem de un nombre significatiu de de mocions presentades i aprovades en plenari”.
Per tot açò exposat, la regiora ha indicat que “hem presentat una moció que es debatrà en el plenari de dijous vinent, en la qual demanem que des de la Secretaria General del plenari s’elaboren informes trimestrals que incloguen totes les mocions i declaracions institucionals aprovades durant eixe període de temps; aquests informes es remetran a les comissions municipals corresponents per tal que l’equip de govern explique l’estat d’acompliment de cada acord plenari”.
Ali Brancal ha apuntat que “les mocions tenen una importància extraordinària en el joc democràtic dels municipis, ja que es representen una eina essencial perquè els grups municipals puguin contribuir en la política que es fa al municipi i, d’aquesta manera, ajudar a aconseguir un major pluralisme en la governança, tot repercutint en última instància en la ciutadania. De fet, la majoria de les mocions aprovades tenen un impacte directe en la ciutat i per tant, milloren o solucionen problemes reals i concrets. El fet que actualment hih haja una manca d’acció o en tot cas d’informació, propicia que mes rere mes hàgem de interpel·lar l’equip de govern, bé en l’apartat de precs i preguntes del plenari, bé en comissions municipals, per així tindre més informació sobre l’estat en què es troben les diferents iniciatives que ja han estat aprovades”.
Finalment, la portaveu adjunta de Compromís ha afegit que “per acabar amb aquesta situació proposem realitzar un seguiment sistemàtic i pautat de les mocions aprovades en el plenari, que començaria per un informe de totes les mocions i declaracions aprovades per aquesta corporació des de les darreres eleccions municipals, i que incloguera el grau d’acompliment dels acords presos”.