El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que el seu Grup presenta una moció per tal que el consistori en la qual es planteja realitzar un seguit d’activitats per tal de commemorar els 35 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques des de la II República.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha recordat avui que “el 3 d’abril de 1979, després de la ratificació majoritària de la ciutadania a la Constitució de 1978, es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques després de la II República. Aquestes eleccions van obrir el camí de la normalització democràtica en els pobles i ciutats del País Valencià i de tot l’Estat Espanyol, i per tant a la vertebració política de la nostra societat després de molts anys de dictadura”.
En aquest sentit, Enric Nomdedéu ha explicat que Compromís “presenta una moció al plenari d’aquest dijous per tal que el consistori commemore el 3 d’abril, i organitze actes institucionals per a celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques, en 1979. Entenem que seria important que es considerara la data 3 d’abril de 1979 a l’efecte de denominació i retolació d’algun futur carrer, plaça o parc de Castelló, amb l’objectiu d’incorporar aquesta data en el bagatge cultural i la memòria històrica dels nostres pobles, i que es consensue amb tots els grups municipals del consistori un manifest commemoratiu del dia 3 d’abril, així com les diferents activitats a realitzar al llarg del que resta de l’any sobre aquest 35 aniversari”.
El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha comentat també que “en la moció també es planteja la celebració, al llarg dels pròxims mesos, de diferents activitats municipals en col·laboració amb el teixit associatiu del municipi per a commemorar aquesta data. Aquestes activitats finalitzaran amb un homenatge comú a la primera corporació democràtica de l’Ajuntament de Castelló després de la II República”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “celebrar el 35 aniversari de les primeres eleccions municipals suposa recordar el triomf dels millors valors democràtics amb què tots ens identifiquem: el diàleg, la participació, la tolerància, el compromís, el benestar i el progrés”.