El portaveu de la sectorial socioeducativa de Compromís, Jordi Tàrrega, ha apuntat la importància de donar un major protagonisme al Consell Escolar Municipal.

La sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló, a través del seu portaveu Jordi Tàrrega, ha manifestat avui “el rebuig tota de Compromís a l’actual arranjament escolar: entenem que no és admissible la supressió de cap unitat escolar pública. En tot cas, i si fóra necessari, allò que hi hauria que fer és suprimir concerts amb els centres privats, però en cap cas eliminar unitats o centres d’ensenyament públic”.
El representant de Compromís ha comentat que “considerem que caldria aprofitar la baixada de natalitat, i per tant de matrícula, per a baixar ràtios i, així, millorar la qualitat de l’ensenyament. La baixada de matrícula no pot servir com a excusa per tancar unitats i centres, sinó que ha de ser l’oportunitat per oferir un millor ensenyament”.
Jordi Tàrrega ha explicat que “per a Compromís, el Consell Escolar Municipal hauria de tindre les mateixes atribucions, en el seu àmbit, que els Consells Escolars de centre, és a dir, aprovar tot allò que se li presente per part de Conselleria. Un model educatiu on el Consell Escolar Municipal tinga un paper més rellevant és un model educatiu més obert, més plural i més arrelat a les problemàtiques concretes de l’ensenyament a Castelló”.
Finalment, el portaveu de la sectorial socioeducativa de Compromís ha apuntat que “l’Ajuntament, malgrat que té poques competències en matèria educativa, sí que podria ser més actiu del que és, però per això caldria una implicació i un compromís que, per desgràcia, a hores d’ara no hi és”.