La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha denunciat que Conselleria ha decidit que l’única línia del CEIP Herrero siga en castellà, malgrat que el Consell Escolar va decidir unànimement que fóra en valencià, i que en tota la zona centre de la ciutat no hi ha ja cap escola que oferisca ensenyament en valencià.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “el PP continua la seua ofensiva contra el valencià; després d’acabar amb totes les televisions i ràdios públiques en la nostra llengua que es podien veure al País Valencià, ara continua l’atac apuntant contra les línies en valencià a l’ensenyament”.
Ali Brancal ha comentat que “des de Conselleria, ara s’obliga a que en aquelles escoles que només hi ha una línia aquesta siga en castellà, fins i tot en contra del criteri del Consell Escolar. De fet, en el cas del CEIP Herrero, el Consell Escolar va decidir per unanimitat que l’única línia del centre fóra en valencià, però des de Conselleria s’ha decidit que la línia siga en castellà”.
La regidora de Compromís ha explicat que “amb aquesta decisió, tot el centre de Castelló es quedarà sense cap escola que oferisca ensenyament en valencià, ja que al voltant del CEIP Herrero només hi ha escoles concertades que a hores d’ara ja no oferien ensenyament en valencià. Aquesta és l’aposta del PP, atacar al valencià fins i tot contra el criteri unànim del Consell Escolar del centre”.
Ali Brancal ha afegit que “eliminar l’opció d’estudiar en valencià en tot el centre de la ciutat, a més a més, representa posar en risc la integració de molta gent nouvinguda els fills dels quals no podran estudiar en la nostra llengua. Una mostra més del fet que el PP no considera el valencià com una llengua d’ús i comunicació, i que poc l’importa la segregació social que puga representar que aquestes persones nouvingudes no tinguen l’oportunitat de viure en valencià”.
Finalment, Ali Brancal ha conclòs “demanant al PP local a que reaccione i actue per evitar aquesta agressió no només al valencià, sinó a la pròpia cohesió social i al dret de la ciutadania de conéixer i d’usar el valencià amb normalitat”.

Per a més informació, podeu telefonar a Ali Brancal (608900254).