El representant de Compromís en la Junta de Districte Nord ha l’equip de govern haja estat incapaç de salvar les palmeres de l’Avinguda de Caputxins, les quals hauran de ser arrancades en breu en la seua pràctica totalitat en fallar el tractament contra la plaga del morrut roig.

El representant de Compromís en la Junta de Districte Nord, Pepe Cueva, ha lamentat avui que “l’equip de govern haja estat incapaç de salvar les palmeres de l’Avinguda de Caputxins, les quals hauran de ser arrancades en breu en la seua pràctica totalitat al fallar el tractament contra la plaga del morrut roig”.
Segons Pepe Cueva, “tal i com es va exposar en la darrera Junta de Districte, davant la infecció de quasi tots els exemplars de palmeres d’aquesta avinguda, es preveu en breu arrancar-los i substituir-los per altres arbres, els quals encara no estan definits, tot això després d’haver-se gastat més d’un milió d’euros en tractaments. La popularment coneguda com avinguda de les palmeretes, haurà de canviar en breu de nom, perquè desapareixeran totes.
El representat de Compromís ha recordat com “l’actuació municipal ha estat caòtica; es va començar molt tard quan ja hi havia exemplars infectats i es va iniciar les actuacions en 2010 amb una poda severa dins de l’època crítica de propagació, de manera que les ferides produïdes van atraure fortament a aquest insecte. En l’article número 6 de l’orde del 22 de desembre de 2009, on s’establixen mesures fitosanitàries obligatòries per al control d’aquesta plaga, diu textualment: ‘Les corporacions locals vetlaran perquè, al seu municipi, la poda de les palmeres de la seua propietat es realitze a l’hivern, de gener a febrer. En el cas del gènere ‘Phoenix’ es recomana que la poda es limite únicament a la neteja de les fulles seques. Es recomana realitzar tractaments fitosanitaris després de qualsevol operació de poda i/o neteja’. Cal recordar que bona part de les palmeres de caputxines són d’esta espècie”.
Pepe Cueva ha recordat que “molts ajuntaments han sabut actuar amb eficàcia per fer front a aquesta plaga i salvar les espècies “ ací no sols parlem de la subsitència d’espècies vegetals, sinó del valor simbòlic que té al donar-li inclós el nom popular a l’avinguda, i el fet d’haver-se malgastat més d’un milió d’euros per no aconseguir res. Per últim, el representant de Compromís ha recordat que “no s’ha d’oblidar la irresponsabilitat de la Conselleria, ja que en deixar de prestar el servei de manteniment va deixar a l’Ajuntament sense servei, i açò ha contribuït al desenllaç final”.