El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que amb l’augment de l’IVA del 8 al 21% s’han tancat més de 400 salons al País Valencià, amb l’acomiadament de més de 2.500 treballadors i treballadores.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat que “presentem una declaració per al plenari d’abril en la qual instem el Govern de l’Estat a que contemple una excepcionalitat en l’aplicació de l’IVA per als professionals de la perruqueria i la imatge personal, tot fixant-lo en el 10%”.
El regidor de Compromis ha comentat que “la pujada de l’IVA del 10% fins al 21% ha propiciat el tancament al País Valencià de més de 400 salons i 2.500 acomiadaments, que sumat a la totalitat del territori espanyol ja acumula 8.000 centres tancats i la perduda de 20.000 llocs de treball. A aquesta lamentable situació, cal sumar el renaixement de perruqueries clandestines i l’auge de l’economia submergida. Per açò, a aquells que segueixen tributant a la hisenda pública, cada dia els resulta més difícil sobreviure amb una competència deslleial que va en alça, a causa de la crisi econòmica que estem patint i la falta d’ocupació”.
Enric Nomdedéu ha recordat que “a aquesta pujada de l’IVA cal sumar les constants pujades del rebut de la llum, fet que repercuteix directament en les despeses d’aquest sector, i a la situació econòmica actual, que no permet repercutir aquestes pujades en els clients”.
El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha afegit que “aquestes xifres de tancaments són més que preocupants, més encara si tenim en compte que en la majoria d’aquests establiments treballen un autònom amb un o dos empleats, amb el perjudici afegit que el 86% dels qui els regenten són dones, que sempre es troben amb més obstacles a l’hora de trobar una nova ocupació”.