La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que la moció del seu Grup que s’aprovarà en el plenari de dijous respon a les recomanacions de la FEMP, i permetrà un ús més sostenible de l’energia i un estalvi de recursos públics.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “gràcies a la moció que hem presentat des de Compromís, i que s’aprovarà en el plenari de dijous, es realitzarà la certificació de l’eficiència energètica de cada un dels edificis municipals, tant dels nous com dels antics, i s’establirà un termini de temps raonable per disposar d’aquestes certificacions”.
Ali Brancal ha comentat que “que els edificis municipals disposen d’un Certificat de qualificació energètica proporciona informació comparativa sobre aquest consum energètic entre edificis de les mateixes característiques. Els edificis amb alta qualificació energètica (classe A) consumeixen fins a un 60% menys d’energia respecte als de baixa qualificació (classe D). Cal revisar, doncs, els edificis de nova construcció, tot procurant la màxima qualificació energètica. I cal procedir a la rehabilitació d’edificis existents, on el consum es pot reduir mitjançant mesures d’estalvi i eficiència energètica en les seues instal·lacions. Cal també la realització d’un correcte manteniment dels edificis i les instal·lacions: amb una bona gestió i manteniment dels serveis comuns es poden assolir estalvis superiors al 20%”.
La regidora de Compromís ha explicat que “la FEMP aconsella auditories a les dependències que són de titularitat i ús públic, per millorar la seua eficiència energètica. Hi ha nombroses experiències que demostren l’eficàcia de les inversions municipals efectuades i, sobretot, la preocupació i l’esforç de molts responsables locals dedicats a optimitzar els recursos del municipi amb criteris sostenibles. És per això que entenem que l’aprovació de la nostra moció és una bona notícia des d’un punt de vista de la sostenibilitat i l’estalvi en la gestió dels recursos públics”.