El diputat de Compromís diu que “senzillament, volen esperar a després del 25-M per fer-la pública, per a evitar les repercusions electorals contra el PP”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “l’encara ministre i cap de llista del PP a les europees, Miguel Arias Cañete, ha deixat llesta en el ministeri l’autorització dels sondejos petrolífers en la zona de Columbretes, als quals se suposa que el PP castellonenc i valencià s’oposen. I si no han fet pública encara aquesta autorització és perquè volen esperar després del 25 de maig per fer-la pública, per a evitar les repercusions electorals negatives per al PP que comportaria”.
Pañella s’ha fet ressò “de la denúncia feta pública en aquest sentit per la Coordinadora Canària contra les Prospeccions Petrolieres, de la qual formen part els nostres companys d’Equo, i que ha denunciat públicament aquesta aprovació, en el cas de les Canàries, on exigeixen un referendum popular per a decidir si es tiren endavant o no aquestes controvertides exploracions. I som conscients que, el mateix que a Canàries, està passant en els sondejos previstos en l’entorn de les Columbretes, com també a les Balears. I per això pensem que l’opinió pública n’ha de ser sabidora, abans de decidir el sentit del seu vot a les eleccions europees”.
El diputat de Compromís ha afirmat que “per higiene democràtica, és absolutament necessari que el PP castellonenc i valencià es retraten sobre aquest tema, quan és a punt de començar la campanya electoral de les europees. No pot continuar més temps assistint per una banda a les manifestacions contra aquestes prospeccions, i per l’altra demanant el vot per a un cap de llista absolutament partidari de la seua realització. Exigim de totes les formacions absoluta claredat sobre aquest tema; una claredat com la que mostrem des de Compromís, on el nostre cap de llista, Jordi Sebastià, ha deixat ben clara l’oposició a aquestes prospeccions i la voluntat decidida de dur aquest tema a Europa, per a que el Parlament Europeu legisle en contra del greu atemptat econòmic i mediambiental que la seua posada en pràctica comportaria”.