El secretari de la sectorial d’urbanisme de Compromís ha anunciat aquesta proposta davant les declaracions del alcalde Bataller on parlava de fer un PGOU per als propers cent anys.

El secretari de la sectorial d’urbanisme de Compromís, ha explicat avui que “les previsions de creixement demogràfic, les noves normes europees, i els canvis de la nostra societat al llarg del temps, fan que les declaracions de l’alcalde on parlava de fer un PGOU per als propers cent anys siguen un desgavell, i des de la sectorial d’urbanisme de Compromís per Castelló es proposa un PGOU que es revise cada quatre anys”.
Segons Garcia “aquest any l’equip de govern municipal es despenjava amb unes declaracions on afirmava que en 2030 serem 236.000 habitants en Castelló, opinió que contrastava amb l’informe de Institut Valencià d’estadística, on s’afirmava que d’ací al 2018 el conjunt de la província perdria 32.000 habitants”. Ignasi Garcia ha afegit que, “cal tenir en compte que cada vegada van eixint noves normatives, com les de sostenibilitat energètica d’edificis, temes que canvien i que el PGOU hauria de contemplar”.
Per a finalitzar el secretari de la sectorial de Compromís ha recordat “que molts veïns de Castelló paguen contribució de les seues propietats com urbanitzables, quan en eixos terrenys no és construirà en dècades, i mentre eixe sòl queda infrautilitzat”.