El nostre territori, tant del terme municipal com del conjunt de les comarques de Castelló i del País Valencià, és un patrimoni que hauríem de preservar i cuidar tal com es mereix. Des de Compromís no podem quedar-nos de braços encreuats davant d’amenaces tan greus per al nostre territori com són les prospeccions per fracturació hidràulica (fracking) per buscar hidrocarburs a l’interior de les comarques del nord del PV, o les prospeccions petrolíferes i l’abocador d’armes al voltant de les illes Columbretes i el seu parc natural.
El fracking és una tècnica extremadament agressiva amb el territori, i molts informes l’assenyalen com a causant de l’augment del risc de terratrèmols. No encaixa en un desenvolupament territorial sostenible de les nostres comarques, tot el contrari: les hipoteca i posa en greu risc. Compromís s’oposa a aquesta tècnica amb fermesa, i així ho hem demostrat en totes les institucions i al carrer, on donem suport a les mobilitzacions populars contra aquesta agressió.
De la mateixa manera, és especialment greu que es plantegen fer prospeccions petrolíferes al voltant del parc natural de les illes Columbretes. Mostrem la nostra oposició frontal a aquest projecte del govern espanyol, fortament rebutjat pel territori. Per si fóra poc, ha transcendit que l’Armada espanyola es desfà d’armes en desús en un abocador de la zona. Compromís ja ha fet les preguntes pertinents al Ministeri de Defensa, que s’entesta en l’obscurantisme i a amagar informació. Estan convertint un dels nostres millors paratges naturals en un femer.
Si les nostres institucions apostaren per les energies renovables en compte de posar-los pals a les rodes amb normatives sense trellat no caldria buscar amb tanta agressivitat nous jaciments de combustibles fòssils amb fracking i prospeccions petrolíferes.