Ali Brancal: “El PP veta la nostra declaració per demanar la modificació de la Llei de Telecomunicacions”

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha lamentat que aquesta nova llei deixe als ajuntaments sense cap competència pel que fa a llicències d’obres i activitat de les antenes, i a la ciutadania sense cap mecanisme de defensa front les operadores.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “la nova llei general de telecomunicacions, aprovada al Congrés gràcies als vots de PP, PSOE i CiU, facilita a les operadores l’expropiació forçosa de terrats particulars i altres propietats privades i públiques per a la col·locació d’antenes de telefonia mòbil ‘quan resulte necessari per a la instal·lació de la xarxa i no hi hagi una altra alternativa tècnica o econòmicament viable’. Des de Compromís considerem que amb aquesta llei es deixa als ciutadans desemparats i lleva tota competència als ajuntaments”.
La regidora de Compromís ha comentat que “per això vam presentar una declaració institucional en la qual plantejàvem demanar al Govern Espanyol la modificació d’aquesta llei de telecomunicacions, de manera que permeta als ajuntaments formar part del procés d’instal·lació d’antenes, per garantir d’aquesta manera mecanismes de defensa de la ciutadania davant de les companyies de telefonia. Amb el text actual es deixa als veïns sense mecanismes per defensar-se davant la col·locació d’antenes”.
Ali Brancal ha lamentat que “el PP haja vetat la nostra declaració institucional, de manera que l’Ajuntament de Castelló no s’oposarà al fet que, a partir d’ara, els ajuntaments no tinguen cap competència pel que fa a llicències municipals d’obres i d’activitat perquè les companyies puguen instal·lar les antenes; tampoc caldrà, de fet, realitzar estudis d’impacte ambiental, ja que n’hi haurà prou amb que el Ministeri de Indústria hagi aprovat prèviament un pla de desplegament o instal·lació de xarxa en el qual es contemplen aquestes infraestructures”.
Finalment, la portaveu adjunta de Compromís al consistori ha apuntat que “deixant sense competències als ajuntaments i als veïns quasi sense veu, aquesta llei està dictada per les operadores de telefonia. La perjudicada, una vegada més, serà la ciutadania”.

Arxivat en: Declaracions, Democràcia, participació i igualtat, Medi Ambient i sostenibilitat, Seguretat ciutadana, Serveis públics i manteniment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *