La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha valorat positivament que l’ordenança reculla les aportacions veïnals, i ha apuntat que des del seu Grup s’ha demanat que s’establisquen mesures per tal de facilitar les rehabilitzacions posteriors a les inspeccions.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat avui que “a proposta de Compromís, es va aprovar en el plenari municipal que es començara a adaptar la proposta d’ordenança de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies sobre la inspecció tècnica d’edificis a la realitat de Castelló. Aquest procés ja ha començat i serà participatiu. Cal regular com es procedirà a demanar els propietaris que passen una inspecció de l’estat de les vivendes de més de 50 anys”.
La regidora ha comentat que “la primera cosa a fer és realitzar un llistat de les vivendes susceptibles de tindre l’obligació de passar la inspecció. Aquesta operació no té cap dificultat perquè el cadastre està informatitzat, per tant esperem agilitat en la publicació de les vivendes que han de passar la inspecció. Hem demanat que el llistat puga ser públic per tal de garantir la informació a la ciutadania. També hem demanat que la nova ordenança regule clarament com es fomentarà que el veïnat participe a través de les associacions, ja que la proposta declara que tenen la consideració d’interessats en els expedients”.
Ali Brancal ha afegit que “també hem demanat que es tinga en compte l’establiment d’ajudes econòmiques per a la rehabilitació posterior a les inspeccions. Tot i que recentment s’ha aprovat una proposta per demanar diners a la Generalitat, hem proposat començar a plantejar-nos altres mesures de suport, com ara exempcions o la proposta de deixar les vivendes per a lloguers socials, prèvia rehabilitació per part dels serveis municipals. La rehabilitació de vivendes és una manera de crear llocs de treball per al sectors de la construcció que tant d’atur està patint”.