La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha recordat que el seu Grup va presentar una moció, que va ser aprovada en plenari, per tal que les cavalcades, pregons i desfilades de la ciutat siguen més segures; a hores d’ara, però, no es té notícia que l’equip de govern haja fet res al respecte.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “fa ja un any Compromís va aconseguir que s’aprovara una moció per la qual les cavalcades, pregons i desfilades de la ciutat serien més segures. Es va aprovar iniciar un procés de regulació de les cavalcades, desfilades, pregons i qualsevol altra manifestació pública al carrer on s’utilitzen carrosses o elements que discurrisquen per la via pública i que puguen ocasionar un perill, tant per a les persones que desfilen com per al públic assistent. Ara mateix, al llarg de l’any, pels nostres carrers desfilen, des de grups de ball, dimonis i desfilades d’animació, fins a processons o els diferents pregons o la cavalcada dels reis o el carnaval. En molts d’ells ixen carrosses i vehicles, moltes vegades decorats per les pròpies persones organitzadores que, amb la millor voluntat, treballen fins al darrer moment per tal que la carrossa o superfície estiga llesta a l’hora de la eixida. El control no és exhaustiu i de vegades podem veure carrosses on no hi ha ni prou adults per controlar que no passe cap contratemps”.
La regidora de Compromís ha comentat que “tot i que ha passat un any, des de la regidoria que porta policia i també festes no s’ha fet cap acció per tal d’elaborar una normativa clara que regule tot el que faça referència a les cavalcades i desfilades organitzades al municipi per tal que es garantisca la seguretat de les persones que participen, dins i fora de les desfilades”.
Ali Brancal ha declarat que “la proposta aprovada incloïa convocar, per a l’elaboració d’aquesta regulació, tant a les forces de seguretat, protecció civil, com a entitats organitzadores, representants de les distintes àrees municipals implicades, grups polítics i agents socials. Però allò cert és que no sabem res més del tema, i per això hem preguntat en comissió informativa què s’ha fet fins ara respecte a la moció aprovada”.
La representant de Compromís per Castelló ha afegit que “la importància del tema fa que s’haja de superar la manera habitual de regular i organitzar les diferents cavalcades i desfilades per tal que siguen activitats on es minimitzen els riscos. La massiva participació de majors i menors en diferents actes que transcorren pels carrers fa necessari que s’haja previst i evitat en la mesura del possible accidents i situacions de perill. Implicar tots els participants és la garantia de que les coses es faran comptant amb les persones i entitats implicades”.