La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que el seu Grup ha presentat una declaració institucional per tal de reclamar que l’Escola Oficial d’Idiomes oferisca dues convocatòries en tots els nivells de certificació, fet que actualment no passa i que perjudica a molts estudiants.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha anunciat avui que “són molts els alumnes de l’Escola Oficials d’Idiomes de Castelló que estan recollint signatures per sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que regule la realització d’una segona convocatòria d’exàmens en les proves de certificació. Des de Compromís, presentem una declaració institucional per tal de reclamar a la Conselleria a iniciar els tràmits per la realització d’una segona convocatòria per al curs 2013/2014 i posteriors per a tots els nivells de l’Escola Oficial d’Idiomes”.
Ali Brancal ha explicat que “l’ensenyament en les Escoles Oficial d’idiomes es divideix en tres nivells: bàsic, mitja i avançat. Per a promocionar del primer curs al segon es contemplen dues convocatòries en tota la educació reglada, però en arribar al segon curs de cada nivell i de cada idioma els i les alumnes només compten amb una oportunitat per aprovar i aconseguir la certificació d’idiomes. Així, i a diferència de la resta de l’ensenyament reglat i d’altres comunitats autònomes, l’alumnat té només una oportunitat per aconseguir aquesta certificació”.
La representant de Compromís ha apuntat que “aquest fet es dóna en un moment en què molta gent està fent un esforç per aconseguir millorar els seus nivells d’idiomes i, així, augmentar la seua qualificació de cara al mercat de treball; l’efecte d’aquesta única convocatòria, doncs, és doble: educatiu i laboral. Per això entenem que cal que Conselleria rectifique, i per això volem que l’Ajuntament de Castelló ho reclame”.