El representant de Compromís per Castelló en la Plataforma SOS Ribalta ha manifestat la seua satisfacció pel fet que el Tribunal Suprem haja reconegut, una vegada més, la il·legalitat del pas del TRAM pel Ribalta.

El representant de Compromís per Castelló en la Plataforma SOS Ribalta , Vicent Grau, ha explicat avui que “una vegada més, la justícia ha resolt contra el pas del TRAM pel Ribalta, ara al través de la inadmissió del recurs de cassació de la Generalitat Valenciana respecte a la sentència del TSJ que ja declarava il·legal el pas del TRAM pel Ribalta”.
Vicent Grau ha explicat que “continuen els revesos judicials contra un projecte agressiu contra el patrimoni i el sentit comú. El PP, amb el seu model agressiu i depredador, s’està topant frontalment amb la justícia, com des de fa anys es topa frontalment contra la mobilització ciutadana contínua i com, es breu, es toparà amb el resultat de les urnes. Finalment, s’ha vist el resultat de quatre anys de lluita, de mobilitzacions, de recollir més de 23.000 signatures; el poble de Castelló ha guanyat en la defensa i la millora del Parc de Ribalta”.
El representant de Compromís a la plataforma ha apuntat que “segons la sentència del Tribunal Suprem, el paso del TVRCAS a través del Parque no se adecúa en absoluto a la naturaleza de jardín romántico del parque, caracterizado en el Real Decreto 1760/1981, de 19 de junio, del Ministerio de Cultura, por el libre crecimiento de los árboles y plantas exóticas y por un fraccionamiento de los espacios producido por caminos serpenteantes. Queda, doncs, ben clar com d’inadequat és el projecte. De fet, fins i tot s’afirma que no obra en el expediente administrativo ni un solo informe de carácter técnico que acredite que la intervención en el Parque de Ribalta autorizada respete las exigencias de los arts. 38 y 39 de la Ley 4/1998, de 11 de junio”.
Finalment, Vicent Grau ha afegit que “cal un nou model de Castelló, absolutament diferent al que ha posat en pràctica el PP. I amb Compromís serà possible”.