El membre de la comissió d’urbanisme de Compromís, Vicent Grau s’ha felicitat pel fet que gràcies a Compromís es cataloguen tots els refugis i la seua inclusió en el PGOU, així com la posada en valor dels més significatius de la ciutat.

El membre de la comissió d’urbanisme de Compromís, Vicent Grau, ha valorat molt positivament que “en el darrer plenari s’aprovara la nostra moció en la qual plantegem que fer els tràmits corresponents per a que en el nou PGOU es tinguen en compte tots els refugis de la guerra que han sobreviscut, que es cataloguen, enumeren i registren i que figuren en tota la documentació d’aquest nou PGOU”.
A més a més, Vicent Grau ha comentat que “també proposem iniciar els tràmits per recuperar i restaurar els refugis de la guerra amb un major contingut simbòlic, com ara el de la Plaça de la Independència, el de la Plaça Tetuán i el de l’IES Ribalta. Entenem que és un pas endavant molt important per tal de posar en valor l’esforç de la ciutadania de Castelló per tal de construir els refugis i resistir als bombardejos”.
El representant de Compromís ha apuntat que “la ciutat de Castelló va patir, durant la Guerra Civil, un total de 44 bombardejos aeris, en els quals van morir aproximadament unes 150 persones. Aquesta quantitat haguera sigut molt superior si la nostra ciutat no haguera comptat amb un total de 43 refugis públics. És de justícia, doncs, que unes construccions, doncs, que van salvar tantes i tantes vides, necessàriament han de ser tingudes en compte en el PGOU i protegides, més encara si tenim en compte que van ser fruit d’un treball col·lectiu d’un poble que en el seu moment va reaccionar amb solidaritat i decisió davant d’una circumstància terrible. Ara, vuitanta anys després, és necessari que posem en valor els refugis en tant que record històric d’uns fets que mai s’han de repetir, però també de l’esforç i la valentia de la ciutadania de Castelló”.