Compromís planteja que l’Ajuntament condemne les actuacions delictives de Carlos Fabra

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que en la declaració institucional que han presentat al plenari de dijous que ve demanen que l’Ajuntament condemne la vulneració sistemàtica de la major part del Codi de Bon Govern del consistori.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “hem presentat una declaració institucional a l’Ajuntament de Castelló en la qual plantegem condemnar totes les actuacions dutes a terme per part de Carlos Fabra Carreras que, durant els darrers anys, han vulnerat el Codi de Bon Govern de l’Ajuntament, han atemptat contra la més bàsica ètica política, i que ara han culminat amb una sentència de presó per delicte fiscal”.
Enric Nomdedéu ha recordat que “Carlos Fabra Carreras va ser regidor a l’Ajuntament de Castelló entre els anys 1987 i 2011; a través d’aquest lloc de regidor, va ser triat diputat provincial i President de la Diputació de Castelló entre els anys 1995 i 2011. Durant anys, Carlos Fabra ha estat acusat en diversos processos judicials per tràfic d’influències, suborn i delicte fiscal. Al novembre de 2013 va ser condemnat a quatre anys de presó i a vora 700.000 euros de multa per delicte fiscal; ara, el Tribunal Suprem ha ratificat aquesta sentència”.
Per al regidor de Compromís “durant els darrers anys, la vida política s’ha vist esguitada per molts casos de corrupció i, en general, de manca d’ètica en l’exercici de la política. Les persones amb càrrecs de representació pública massa sovint han tingut comportaments reprovables en la vida pública, i aquestes conductes han perjudicat la imatge i la credibilitat del propi sistema democràtic”.
Enric Nomdedéu ha valorat que “la gravetat dels càrrecs pel que va ser jutjat i la llargària del procés motivada pels continus ajornaments van generar un estat d’opinió en la ciutadania de gran malestar; la sensació d’impunitat es va accentuar amb el fet que el seu partit, el Partit Popular, al govern en moltes institucions mentre duraven els processos, va donar durant anys un suport incondicional a Carlos Fabra: van ser habituals les mostres d’adhesió pública de càrrecs institucionals i orgànics, molts dels quals encara tenen responsabilitats públiques”.
Finalment, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha afegit que “ara que la sentència per delicte fiscal es confirma, cal recordar que aquest fet, per si a soles, vulnera quatre dels set punts del Codi de Bon Govern de l’Ajuntament de Castelló, institució en la qual Carlos Fabra va ser regidor durant dos dècades. Concretament, aquest delicte fiscal pel que ha estat condemnat va en contra del punt dos (integritat dels càrrecs públics), el cinc (transparència), el sis (honestedat) i el set (exemplaritat). El dany causat a la credibilitat de la democràcia durant tot aquest lamentable procés, però, no es pot quantificar tan fàcilment i costarà molt més de ser superat”.

Arxivat en: Declaracions, Democràcia, participació i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *