La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que a proposta del seu Grup Castelló es va adherir a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran, i que ara és hora de posar en pràctica allò que comporta.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat avui que “a començaments d’any, el plenari municipal, a proposta de Compromís, va aprovar demanar l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran. El Programa Ciutats Amigables amb la Gent Gran és un projecte internacional per ajudar les ciutats a preparar-se per dues tendències demogràfiques mundials: l’envelliment ràpid de la població i la urbanització creixent; està dirigit als factors mediambientals, socials i econòmics que influeixen en la salut i el benestar de la gent gran. Les ciutats que vulguen participar a la Xarxa es comprometen a realitzar avaluacions i millores contínues de la seva adaptació de la ciutat a la gent gran en vuit dominis de la vida urbana que poden influir en la seua salut i qualitat de vida. L’OMS ha creat la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran, que s’encarrega d’establir relacions entre les ciutats participants i entre elles i la OMS, facilitant l’intercanvi d’informació i pràctiques òptimes. El fet de pertànyer a la xarxa proporciona suport tècnic i capacitació, alhora que fomenta en les ciutats les intervencions apropiades, sostenibles i a baix cost que siguen eficaces per millorar la vida de la gent gran”.
En relació amb aquesta qüestió, Ali Brancal ha comentat que “aquest mes d’agost s’admetrà per fi la sol•licitut i començarà a elaborar-se un pla d’avaluació en el que participaran les persones implicades. Aconseguir la participació és un element essencial per a qualsevol ciutat amigable amb la gent gran. Les seues aportacions són importants per avaluar l’adaptació de les ciutats, fixar prioritats, proposar solucions i seguir els progressos realitzats. Des de Compromís ens comprometem a treballar per tal que es formule un pla d’acció per a tota la ciutat, basat en els resultats d’aquesta avaluació, definint indicadors per seguir els progressos realitzats”.