La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que, arran de la moció impulsada pel seu grup al juliol de 2013, aquest mes de setembre es posarà en marxa l’itinerari escolar del CEIP Carles Salvador.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “el Camí Escolar Segur és una iniciativa que s’ha portat a terme a diferents poblacions europees i que pretén promoure i facilitar que xiquets i xiquetes vagen a l’escola a peu i de manera autònoma, és a dir, sense l’acompanyament dels adults. Es tracta d’una via i xarxa d’accés preferent a la escola, escollida entre aquells recorreguts més utilitzats per l’alumnat, on s’assegura una alta seguretat i comfortabilitat als vianants. Els principals objectius de la iniciativa són la consecució d’un model de mobilitat sostenible i l’assoliment d’una major seguretat als carrers de la nostra ciutat”.
Ali Brancal ha comentat que “després de la moció que va impulsar Compromís al juliol de 2013, enguany es posarà en marxa l’itinerari escolar del CEIP Carles Salvador. Aquest procés d’implantació ha d’implicar infants, famílies, escoles, associacions de mares i pares, administració local, comerços i associacions. Cada agent tindrà un paper diferent, i és l’administració local l’encarregada d’implantar el projecte de millora”.
La regidora de Compromís ha afegit que “en la nostra moció també es plantejava la posada en marxa d’una campanya de sensibilització dels comerciants de la zona, així com de les associacions veïnals. Les experiències de camins escolars segurs han reduït de manera significativa el nombre i la gravetat dels accidents i al mateix temps han mobilitzat l’atenció, la capacitat d’observació i de proposta de xiquets, pares i de joves convertint-se en un procés de participació dels principals actors implicats”.