El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha recordat que al plenari de maig el seu Grup ja va reclamar que es tractata la Generalitat de la mateixa manera que a qualsevol ciutadà, i que se li cobraren interessos de demora.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que “en el plenari del mes de maig ja vam advertir que l’Ajuntament no estava cobrant interessos de demora a la Generalitat pel deute en conceptes com ara l’IBI i el fem de les vivendes de promoció pública des de 2001. Aquesta circumstància, i sempre segons xifres facilitades pel propi equip de govern municipal, no només ha generat un perjuí econòmic a les arques públiques, sinó també un greuge comparatiu respecte a la ciutadania, a qui sí que se li han reclamat, sempre, interessos de demora en cas d’impagaments”.
El regidor de Compromís ha comentat que “ara hem vist que l’equip de govern té la intenció de reclamar per via executiva el pagament dels deutes que manté la Generalitat amb l’Ajuntament de Castelló. Ens resulta curiós que el plenari de maig digueren que s’actuava amb els deutes de la Generalitat igual que amb els dels particulars i, evidentment, no era així”.
Enric Nomdedéu ha afegit que “la gestió econòmica del PP és, a tots els nivells, desastrosa. La Generalitat ofega als Ajuntaments, associacions i empreses amb els impagaments; l’Ajuntament no reclama allò que deu durant anys i és ara que es posa en marxa; i els interessos bancaris representen elevadíssimes. Aquesta és la manera de gestionar els diners públics del PP”.