La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha explicat que el seu Grup vol conéixer les dades de l’avaluació per tal que servisquen de base a decisions de la propera legislatura.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha recordat avui que “demanarem en el plenari d’aquest dijous un informe de la situació actual de l’avaluació de les polítiques culturals i les perspectives d’utilització de les dades obtingudes d’aquesta avaluació”.
La regidora de Compromís ha recordat que “ara fa dos anys, el 12 de desembre de 2012, el plenari municipal va aprovar per unanimitat demanar la incorporació de l’Ajuntament de Castelló al projecte d’avaluació de les polítiques culturals locals impulsat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, així com presentar al Consell Municipal de Cultura i al plenari municipal, en un termini de sis mesos després de la incorporació al projecte, i després anualment, un informe complet amb l’autoavaluació de les polítiques culturals”.
Ali Brancal ha informat que “el projecte d’avaluació de les polítiques culturals locals de la FEMP ens consta que no va poder acabar-se per falta de pressupost per a la eina informàtica. Molt ens temem que l’esforç dels tècnics per extraure dades per saber com gestiona l’ajuntament de Castelló la cultura haja quedat en res per falta de pressupost. L’objectiu era la recopilació del màxim d’informació rellevant per progressar cap a la correcta aplicació d’un sistema d’autoavaluació tot basant-se en un sistema d’indicadors de la situació de les polítiques locals en matèria de Cultura”.
Finalment, la representant de Compromís ha afegit que “de tota manera, demanarem igual les dades de l’avaluació per tal que servisquen de base a decisions de la propera legislatura. Cal tindre informació per proposar altres maneres de planificar i gestionar la política cultural local”.