La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha declarat que la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat genera incertesa i preocupació entre les persones professionals del sector.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha recordat avui que “la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local pot suposar el desmantellament efectiu del quart pilar sobre el qual se sustenta el malparat Estat del Benestar Social al nostre país. La nova llei genera incertesa i preocupació entre les persones professionals del sector quan assenyala que l’única competència pròpia dels ajuntaments en aquest àmbit serà, ‘l’avaluació i informació de situacions de necessitat i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social’ i no s’esmenta el Sistema de Serveis Socials com una competència pròpia de les corporacions locals”.
La representant de Compromís ha comentat que “la nova llei diu que l’Administració de l’Estat i les de les comunitats autònomes podran delegar, en els Municipis de més de 20.000 habitants, entre altres, la prestació dels serveis socials. Les polítiques socials d’atenció primària no poden dependre de la voluntat de delegar o gestionar que tinguen, en cada moment, cada una de les comunitats autònomes o diputacions que configuren l’Estat. En les comissions hem demanat que se’ns informe de com quedaran els serveis socials que ara es presten per part de l’ajuntament. I a quins convenis que ara té signat l’ajuntament amb les entitats prestadores de serveis socials poden resultat afectats o suprimits”.