La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha recordat que el seu Grup va presentar una moció a través de la qual es va aprovar que es feren itineraris en la ciutat per a les persones de mobilitat reduïda.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha declarat avui que “en festes, cal no oblidar les persones amb mobilitat reduïda. Estaria bé que hi haguera espais habilitats en els actes de gran aglomeració per tal de facilitar l’assistència de les persones amb dificultats de moviments. Dones embarassades, cotxets, persones amb crosses o carrets de rodes tenen molt difícil veure la ‘mascletà’ o asistir als concerts. I no ens sembla solució que no s’apropen als actes i els vegen des de lluny”.
La regidora ha recordat que “Compromís va presentar una moció que va ser aprovada, en la que demanàvem fer itineraris en la ciutat per a les persones amb mobilitat reduïda. Tres anys després, esperem que per fi el Pla d’Accessibilitat elaborat pels tècnics municipals amb l’assessorament de les persones del sector de la discapacitat puga ser una realitat. Però cal també preveure que en les Festes de la Magdalena l’allau de persones al carrer dificulta moltíssim el desplaçament de qui té especials dificultats. Carpes i talls de carrer fan que moure’s per la ciutat amb cadira de rodes siga un suplici. Les zones verdes i blaves desapareixen i les reservades per a minusvàlids s’ocupen per part de desaprensius. Calen accions decidides en favor de la mobilitat”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “esperem que aquesta Magdalena siga una Magdalena inclusiva”.