Compromís demana avaluació sobre les mesures d’energia sostenible de la ciutat

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha recordat que per part de l’equip de govern no s’ha fet cap previsió per dur a terme les actuacions en matèria de reducció d’emissions i de foment d’energia sostenible que implicava el Pacte d’alcaldes de 2010.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “Compromís ha demanat informació respecte a les accions del PP pel que fa a l’ús municipal de les energies renovables. Al 2010 l’alcalde Fabra va signar el Pacte d’alcaldes per una Energia Sostenible Local. Són moltes les xarxes i els pactes als quals els diferents alcaldes del PP se sumen, i que després queden en res pel desinterés i la desídia dels qui han de portar a terme les accions”.
La regidora de Compromís ha recordat que “per a ser acceptats com a signants del Pacte, l’Ajuntament de Castelló havia de presentar un Pla d’acció per a l’energia sostenible que indicara les dades prèvies de consum i emissions i les accions a emprendre a les que ens comprometíem per tal de reduir eixes xifres. El Pla, presentat el 2010, contenia dades errònies i propostes d’actuació que mai s’han fet. El 2013, Gonzalo Romero va haver d’enviar un escrit i un altre informe, on constaven les dades correctes i on es feia referència a que moltes de les propostes no hi havia previsions de que s’anaren a fer, segons les seues pròpies paraules ‘no se consideraba oportuno para los intereses municipales, de momento, la discusión de las acciones mencionadas’”.
Ali Brancal ha afegit que “realment, no sabem si se’ns va acceptar formar part, ja que el Pla no va ser aprovat. Hem demanat un informe d’avaluació de l’esmentat Pla. No volem que el PP enganye a la població dient que es forma part d’un pacte per reduir emissions i anar cap a l’energia sostenible quan les mesures que va proposar ni tan sols estan en discussió”.

Arxivat en: Medi Ambient i sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *