La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament proposa l’elaboració d’un pla on recollir les estratègies del govern municipal que definisca el què, com i qui hi participa, buscant la implicació de tots els actors en el seu disseny, desenvolupament i avaluació.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al Consistori de la capital i número 2 de la llista municipal per a les pròximes eleccions ha declarat avui què “cal dotar de més eficàcia les polítiques de participació ciutadana i fer-ho com a conseqüència d’un pacte entre tots els grups municipals”.

Brancal considera què “per tal de facilitar i millorar la relació entre el govern local i la ciutadania no n’hi ha prou amb crear les estructures, ni tan sols en regular el seu funcionament; cal facilitar canals i instruments adequats a tots els actors que intervenen en els processos d’elaboració de les polítiques públiques”.

 La regidora de Compromís proposa que la manera d’aconseguir una millor i més eficient participació ciutadana és la “d’elaborar un pla on recollir les estratègies del govern municipal en aquest àmbit, què definisca el què, com i qui hi participa. Aquest pla municipal es deu crear a partir d’un diagnòstic compartit de la participació en el municipi i “buscant la implicació de tots els actors en el seu disseny, desenvolupament i avaluació”.

 Per tot açò, la número 2 de Compromís per Castelló remarca que “és en aquests moments en què existeix una tendència al descrèdit de la política, a la deslegitimació dels seus representants i al creixent allunyament entre aquests i la ciutadania, quan cal que seguim apostant per una major i millor participació ciutadana”.

Així, Compromís vol “articular el millor exercici d’aquest dret fonamental i aconseguir la màxima eficàcia de les seues aportacions; de res val crear canals per constatar l’existència d’un dret si eixe dret no s’exercita”.

 A més a més, Ali Brancal considera necessària “la regulació de la cessió de locals a associacions, fixant uns criteris de retorn social de les activitats que realitzen”.