Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha anunciat que una de les propostes del programa electoral és la d’apostar pels vehicles elèctrics i realitzar un pla d’actuació específic per reduir la contaminació.

Ali Brancal, regidora de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló, ha anunciat avui que “Compromís apostarà per incloure el canvi progressiu dels vehicles municipals per elèctrics en la pròxima legislatura”. A més, des de Compromís per Castelló “realitzarem  un pla d’actuació específic per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de contaminants a la ciutat i terme de Castelló, amb especial atenció al Grau”.

El parc mòbil municipal compta amb 166 vehicles, i inclou tots els que gasten  els bombers, la policia i les brigades municipals. I tal com hi ha ressaltat la portaveu adjunta de Compromís per Castelló “alguns dels vehicles estan matriculats el 1990 i 1991, per tant hi ha disset vehicles del segle passat, sense contar alguns dels de bombers que són prou antics”.

La número 2 de Compromís ha destacat que “recentment s’ha publicat una convocatòria de subvencions per a l’adquisició de vehicles elèctrics al llarg d’aquest any 2015”. Els ajuts van adreçats a la compra directa o mitjançant operacions de lísing financer o de rènting, de vehicles nous que siguen turismes, furgonetes o camions lleugers, microbusos, autobusos o autocars i quadricicles lleugers i pesats.

Brancal ha recordat que “hem preguntat en comissió quants dels vehicles adscrits a l’ajuntament són elèctrics i si està previst que l’ajuntament de Castelló opte a la convocatòria de subvenció publicada el 18 d’abril, ja que el termini de presentació de les sol·licituds acaba el  31 de desembre d’enguany, o fins que s’esgote el pressupost. És per això que volem conéixer les intencions de l’equip local de govern d’optar a subvencions dins d’aquesta legislatura”.

Per últim, el grup municipal de Compromís per Castelló presentarà en el plenari del pròxim dijous una moció “per adherir-nos a la xarxa de municipis que treballen per la sostenibilitat”.