Compromís aposta per canviar progressivament el parc mòbil municipal per vehicles elèctrics

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha anunciat que una de les propostes del programa electoral és la d’apostar pels vehicles elèctrics i realitzar un pla d’actuació específic per reduir la contaminació.

Ali Brancal, regidora de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló, ha anunciat avui que “Compromís apostarà per incloure el canvi progressiu dels vehicles municipals per elèctrics en la pròxima legislatura”. A més, des de Compromís per Castelló “realitzarem  un pla d’actuació específic per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de contaminants a la ciutat i terme de Castelló, amb especial atenció al Grau”.

El parc mòbil municipal compta amb 166 vehicles, i inclou tots els que gasten  els bombers, la policia i les brigades municipals. I tal com hi ha ressaltat la portaveu adjunta de Compromís per Castelló “alguns dels vehicles estan matriculats el 1990 i 1991, per tant hi ha disset vehicles del segle passat, sense contar alguns dels de bombers que són prou antics”.

La número 2 de Compromís ha destacat que “recentment s’ha publicat una convocatòria de subvencions per a l’adquisició de vehicles elèctrics al llarg d’aquest any 2015”. Els ajuts van adreçats a la compra directa o mitjançant operacions de lísing financer o de rènting, de vehicles nous que siguen turismes, furgonetes o camions lleugers, microbusos, autobusos o autocars i quadricicles lleugers i pesats.

Brancal ha recordat que “hem preguntat en comissió quants dels vehicles adscrits a l’ajuntament són elèctrics i si està previst que l’ajuntament de Castelló opte a la convocatòria de subvenció publicada el 18 d’abril, ja que el termini de presentació de les sol·licituds acaba el  31 de desembre d’enguany, o fins que s’esgote el pressupost. És per això que volem conéixer les intencions de l’equip local de govern d’optar a subvencions dins d’aquesta legislatura”.

Per últim, el grup municipal de Compromís per Castelló presentarà en el plenari del pròxim dijous una moció “per adherir-nos a la xarxa de municipis que treballen per la sostenibilitat”.

Arxivat en: Medi Ambient i sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *