El regidor de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que portarà al pròxim ple municipal una moció per tal que el Consistori de la capital  impulse l’elaboració d’una ordenança específica que regule els patrocinis.

Enric Nomdedéu, portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament ha presentat avui una de les propostes del seu programa electoral per la qual “farem públics tots els contractes, convenis i patrocinis existents amb l’Ajuntament, així com el llistat de proveïdors i adjudicataris, les subvencions i ajudes econòmiques concedides pel Consistori”.

A més, Nomdedéu ha anunciat que al plenari del pròxim dijous el Grup Municipal de Compromís per Castelló presentarà una moció per tal “d’impulsar l’elaboració d’una ordenança específica que regule els patrocinis, és a dir, les aportacions que efectuen les persones físiques o jurídiques per a la realització d’activitats d’interés general de competència municipal. Creiem necessària aquesta regulació perquè algunes vegades aquests patrocinis ens costen diners i d’altres no són tan clars ni en les condicions ni en les contrapropostes”.

Un dels eixos principals del programa de Compromís per Castelló és la democràcia, i posar en valor la ciutadania per sobre de les institucions. Des de Compromís “creiem que la transparència en el govern és indispensable, volem tornar la política a la ciutadania i per a això cal que els ciutadans i ciutadanes de Castelló sàpiguen en tot moment què i com funciona l’Administració”.

“És molt important què la ciutadania conega d’on venen els diners que rep l’Ajuntament i on, en què i per què se’ls gasta després. És la millor manera d’exercir la democràcia i la participació ciutadana, perquè creiem que la ciutadania té el dret de fiscalitzar i avaluar la gestió de l’Administració”.