Els candidats a les eleccions municipals de Compromís per Castelló Enric Nomdedéu, Verònica Ruiz i Ali Brancal han presentat aquest matí un altre dels pilars fonamentals en el que es basa el seu programa electoral, que inclou les àrees d’economia, comerç, turisme i ocupació.

Compromís per Castelló ha presentat aquest matí un altre dels seus tres pilars fonamentals del seu programa electoral, el d’oportunitats, dins del qual s’han mostrat les propostes en temes d’ocupació, economia, comerç i turisme.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha presentat la proposta base en matèria d’ocupació que és la de la creació d’una Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació amb l’objectiu de crear treball. Però açò “no vol dir que l’Ajuntament tinga que necessàriament crear llocs de treball, sinó que es tracta de què cree les condicions idònies per a què empreses i altres organismes puguen crear-los”. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació s’atendrien tres grans àrees: “atenció de persones i famílies en situació de greu necessitat; facilitar la creació i ubicació de noves empreses i empresaris; creació de condicions per impulsar noves àrees que puguen generar ocupació (rehabilitació d’edificis, eficiència energètica, turisme cultural, de compres o esportiu)”.

Enric Nomdedéu, cap de la llista municipal de Compromís per Castelló, ha destacat algunes de les propostes en matèria d’economia, com ara “l’elaboració d’un document d’avaluació sobre el compliment  i la qualitat dels contractes de concessió que té l’Ajuntament amb diverses empreses; la introducció de subhastes com a mecanisme de concessió de grans subministraments o l’elaboració d’un pla de mitjans de publicitat anual a principi d’any”.

Per la seua part, Verònica Ruiz, candidata número 4 a la llista per a les pròximes eleccions municipals, ha parlat de comerç i turisme. Pel que respecta a comerç, Compromís per Castelló proposa, entre d’altres, “recolzar el comerç de la ciutat amb potenciació del centre urbà com a zona comercial; fomentar el comerç local i de barri, facilitant també l’organització de mercats de barri a diferents districtes de la ciutat, ja siguen mercats temàtics o sectorials; i rescatar la gestió pública del Mercat del Dilluns”.

Per últim, en quant fa a les propostes centrades en turisme, Verònica Ruiz ha volgut ressaltar la “realització de congressos i conferències, a més d’esdeveniments esportius; establir un punt de recepció i informació per a turistes a l’Auditori i Palau de Congressos; difondre les possibilitats lúdiques i esportives dels nostres parcs naturals de les Columbretes i el Desert de les Palmes; i, per últim, crear un alberg juvenil i espais per a autocaravanes prop de la platja i la ciutat”.