Ali Brancal: “Elaborarem un Pla Municipal d’inclusió social avaluable per a gestionar les polítiques de serveis socials”

Brancal ha anunciat també que des de Compromís “destinarem terrenys municipals per a la construcció de centres d’atenció a la dependència i posarem en marxa una ordenança que desenvolupe el Pla d’Accessibilitat”.   

 

Ali Brancal, regidora i candidata a les eleccions municipals de Compromís per Castelló ha anunciat aquest matí que “elaborarem un Pla Municipal d’inclusió social avaluable per a gestionar les polítiques de serveis socials, ja que el benestar social que tant busquem i defensem se l’ha carregat tota una època de governs del Partit Popular. I el que encara és més sagnant, dedicant esforços i diners per aconseguir cada vegada més malestar social”.

Brancal ha assistit aquest matí a l’entrega de la distinció del Segell de Compromís cap a l’Excel·lència Europea 200+, atorgada per AENOR, a FRATER (Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat) on ha declarat que “des de Compromís destinarem terrenys municipals per a la construcció de més centres d’atenció a la dependència, ja que a Castelló hi ha molt pocs i posarem en marxa una ordenança que desenvolupe el Pla d’Accessibilitat per a aconseguir una ciutat sense barreres”. Un pla que, tal com ha recordat la regidora de Compromís “encara que el Sr. Alcalde diga que l’han impulsat des del PP, vull recordar ara i ací que és fruit d’una moció presentada per Compromís i aprovada per unanimitat al plenari de juliol de 2012”.

 Per tant, Brancal ha insistit en el fet que “més enllà de fer visites i promeses electorals, començar a adaptar la normativa que facilitarà vertaderament la vida a les persones amb mobilitat reduïda, és, simplement, més honest”.

Per a la candidata de Compromís, “l’exclusió no és tan sols la insuficiència de recursos financers, sinó que s’acompanya d’una acumulació de limitacions o dèficits (educatius, sanitaris, d’habitatge, ocupació, etc.) que impedeixen a les persones o grups que els pateixen accedir a béns i drets considerats bàsics. Per això, cadascuna de les retallades del PP pot provocar una gran quantitat d’exclosos: de l’accés a la sanitat, l’educació, al món laboral, a l’habitatge. I és que moltes de les normatives que el PP ha promulgat no han fet altra cosa que agreujar situacions latents.

 Per últim, Brancal ha volgut recordar la postura de Compromís enfront del copagament “amb el que estem totalment en contra, perquè els serveis de les persones amb discapacitats i dependents són necessaris, no voluntaris. Pagar per ells quan ja paguem els nostres impostos no és un copagament, és un repagament”.

*Peu de foto: Ali Brancal i Enric Nomdedéu amb Joaquín Nebot, president de FRATER Castelló, aquest matí a l’atorgament per ACNUR del Segell de Compromís cap a l’Excel·lència Europea 200+ a la fraternitat.

Arxivat en: Benestar Social i Ocupació, Mobilitat i transport públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *