El candidat de Compromís a la llista municipal de Castelló ha explicat com “donarem continuïtat a l’urbanisme amb habitatges o aprofitant concursos d’idees arquitectònics, davant el model urbanístic del Partit Popular que ha desvertebrat la ciutat”.

Ignasi Garcia, candidat a les eleccions municipals de Compromís per Castelló  ha declarat que “Compromís serem un canvi en la manera d’entendre l’urbanisme de la nostra ciutat fent un urbanisme pensat en el benestar de les persones, davant les mentides del Partit Popular per justificar un model urbanístic que ha alimentat la bombolla immobiliària que ens ha dut a l’actual crisi econòmica; model amb el qual el candidat Bataller s’encabota en continuar”.

El candidat ha explicat que “Compromís estem fent un estudi dels espais d’oportunitat per zones, és a dir, estem localitzant els solars, cases en ruïna i cases buides, segons estiguen en l’àrea de la ronda centre, la ronda barris o les rondes de la ciutat, i prioritzarem la urbanització d’aquests espais”.

Ignasi ha afegit “que volem crear una ciutat del benestar, i treballarem per donar ús a aquests espais, amb habitatges i espais públics, i davant de certes anomalies urbanístiques aprofitarem els concursos d’idees arquitectònics”.

Garcia, que ha convocat a la premsa aquest matí davant d’una cèntrica cafeteria, que ha usat dos solars en desús per posar la seua terrassa, per demostrar que “aquest és el model d’urbanisme que volem fer des de Compromís, donar-li ús a solars abandonats o sense activitat tornant-los a la vida i integrant-los en la ciutat de nou”.

Per últim, el candidat de Compromís per Castelló ha recordat que “plantegem un urbanisme que ature el model especulatiu, que genere un creixement ordenat, que recupere l’ús de la terra per ser productiva i que convertisca Castelló en un punt neuràlgic de l’àrea metropolitana de la Plana, tot això sent respectuosos amb el medi ambient i, sobretot, que les nostres decisions no hipotequen les generacions futures”.

* Peu de foto: Ignasi Garcia, candidat a la llista municipal, i Vicent Marzà, cap de llista de Castelló a les Corts Valencianes, davant una cafeteria cèntrica que ha usat solars en desús per muntar la seua terrassa.