Ali Brancal, regidora de Compromís i titular de l’àrea, ha avançat la creació d’un portal obert de participació que facilitarà les consultes i la transparència

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Ali Brancal de Compromís, ha presentat aquest matí el Pla de Participació Ciutadana que pretén ser el mapa de treball d’aquesta Regidoria per al primer any de legislatura.

Fins ara, i tal com ha explicat la regidora Brancal, “la participació a la ciutat de Castelló implicava un elevat nombre i heterogeneïtat d’òrgans, processos i mecanismes de participació que dificultaven la seua coherència, ordenament, i simplificació, així com la mateixa participació d’entitats i ciutadans. Tant és així, que ens trobem que una gran part de la ciutadania i el seu teixit associatiu desconeix les possibilitats de participar, influir i implicar-se en la governança de la ciutat”, ha manifestat Brancal.

Per això, per facilitar la participació i dotar-la de contingut i coherència, la Regidoria encapçalada per Ali Brancal crearà una àrea de Participació Ciutadana que coordine tot allò que supose la participació, i crearà un Pla Integral de Participació, conjuntament amb la ciutadania, estiga o no associada i estiga o no federada a cap organisme.

A més, des de les àrees de Transparència i Modernització, dirigides per Enric Nomdedéu, també de Compromís, ja s’està treballant en la creació d’un portal obert de participació que facilitarà la possibilitat de realitzar consultes ciutadanes sobre temes d’interés i on es penjaran totes les dades que calguen per a participar de manera informada. “La idea és aprofitar al màxim les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar els canals estables de comunicació municipals”, ha explicat la titular de Participació Ciutadana.

Cal dir també que “més enllà dels drets reconeguts d’informació, suggeriment o queixa davant les institucions municipals, cal promoure la presència i implicació d’aquells grups socials que no acostumen a participar o desconeixen les possibilitats i els processos pels quals es pot participar activament en la presa de decisions que fa un ajuntament”, ha afegit l’edila.

Brancal ha volgut destacar que, “sent coherents amb el nostre programa de govern, i amb l’acord signat en campanya electoral amb tres de les quatre federacions de veïns, la Regidoria de Participació Ciutadana té com a objectiu complir escrupolosament amb els nostres compromisos. I, si introduïm canvis, serà per millorar sempre aquests compromisos que ja vam adquirir”.